top of page

Om Familielægerne

Aalborg

Familielægerne Aalborg er en stor og moderne praksis med et solidt, sundhedsfagligt fundament, hvor du og din familie er i trygge hænder. Vi kan lide at tænke nyt og at udvikle klinikken, samtidig med at vi fokuserer på kontinuitet og god kommunikation.

 

Fast læge og sygeplejerske

Derfor møder du også de samme ansigter hver gang og får en fast læge og evt. sygeplejerske, som følger dig og husker dig. For jo bedre vi kender dig og din baggrund, jo bedre kan vi hjælpe og rådgive i netop din situation.

 

Tid samme dag

Vi ønsker at være tilgængelige for dig, og derfor har vi indført konceptet ”tid samme dag”, hvor du har mulighed for at booke en konsultation samme dag.

Christian

Ramskov

Andersen

Speciallæge i almen medicin

Hans

West

Speciallæge i almen medicin

Mathilda

Kiiveri

Speciallæge i almen medicin

Per

Buchholtz

Speciallæge i almen medicin

anne_edited.png

Anne
Olenius
Grøn

Uddannelseslæge

Morten_edited.png

Morten

Bislev

Møller

Speciallæge i almen medicin

Christian

Larsen

Uddannelseslæge

IMG_3515_edited.png

Adrian
Larsen
Damsgaard

Uddannelseslæge

IMG_3682_edited_edited.png

Nickie
Lund

Strandskov
Sørensen

Uddannelseslæge

IMG_3224_edited.png

Ida
Müller

Kollerup
Uddannelseslæge

Birgitte

Nørskov

Sygeplejerske

IMG_9752_edited_edited.jpg

Trine Thorsø
Sanderhoff

Sygeplejerske

Gitte_edited_edited_edited.png

Gitte

Ditlev

Christensen

Sygeplejerske

Tina
Johnsen

Sekretær

Vi mener...

Familielægerne Aalborg er et holdningsbåret lægehus, hvor vi rådgiver ud fra den nyeste, sundhedsfaglige viden og de nyeste retningslinjer. Her på siden kan du læse mere om vores holdninger på specifikke emner og problematikker.

Ann%252520Louise_edited_edited_edited.pn

Ann
Louise
Holst
Vittrup

Sygeplejerske

262766151_654121909092447_3687197791433216804_n_edited_edited.png

Lotte
Vangsted

Sekretær

Vanedannende medicin

Der er flere former for medicin mod bl.a. smerter, angst eller søvnbesvær, der kan være vanedannende. Denne medicin skal bruges med forsigtighed, og du bør altid følge vores anvisninger for, hvordan du skal tage din medicin.

 

Familielægerne har disse regler og anbefalinger omkring vanedannende medicin:

 

  • Du kan kun få recept på sovemedicin og beroligende medicin ved en konsultation.

  • Fast behandling med vanedannende medicin kan give problemer ift. dit kørekørt.

  • Vi anbefaler kun kortvarig behandling med denne medicin, fordi den kun virker den første tid, hvorefter bivirkningerne vil dominere (svimmelhed, døsighed, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær m.m.)

  • Du får abstinenser, hvis du pludselig stopper brat med medicinen. Derfor skal du trappe langsomt ned og gøre det i samråd med os.

  • Vi anbefaler nedtrapning/udtrapning til alle både nye og gamle patienter, og vi forventer, at du er åben over for denne mulighed.

 

Du kan læse mere om vanedannende medicin og få gode råd i denne brochure.

Sygemeldinger

Sygemelding fra arbejde

En sygemelding er et forhold mellem arbejdstager og arbejdsgiver og i udgangspunktet ikke noget, som din læge behøver at blive blandet ind i. Det vil sige, at du, hvis du er syg og ikke kan passe dit arbejde, selv skal kontakte din arbejdsgiver og melde dig syg. Der er ikke noget, som hedder, at lægen kan (eller skal) sygemelde dig.

 

Din arbejdsgiver kan forlange en ’tro og love-erklæring’, hvor du selv skriver under på, at du er syg.

 

I det omfang vi kan hjælpe med at lindre og behandle din sygdom, gør vi selvfølgelig meget gerne det, og det er altid en god ide at holde os orienteret om dit sygdomsforløb.

 

Mulighedserklæring (tidl. lægeerklæring)

Mulighedserklæringen har afløst den traditionelle lægeerklæring. Den handler om, hvilke begrænsninger din sygdom medfører, og hvordan du hurtigst muligt kan komme tilbage i arbejde igen.

 

Den første del af mulighedserklæringen skal udfyldes af dig og din arbejdsgiver i fællesskab. Når I har udfyldt den første del, tager du attesten med til lægen, som tager stilling til, om oplysningerne og planen er forsvarlig i forhold til dit helbred.

 

Friattest

Friattesten kan anvendes i nødstilfælde, hvor en mulighedserklæring ikke giver mening. Det kan fx være ved sygemelding på den første feriedag, i en opsigelsesperiode, en afskedigelsessituation, eller hvis du er for syg til at møde op til udarbejdelse af en mulighedserklæring.

 

Er du syg i mere end 14 dage, kan din arbejdsgiver kræve, at du indhenter en varighedserklæring hos din læge. Arbejdsgiver skal betale for attesterne.

 

Sygemelding fra uddannelse

Hvis du har behov for en sygemelding fra din uddannelse, anbefaler vi, at du sørger for at være i kontakt med din læge tidligt i forløbet. Skal der laves en lægeattest, er det vigtigt, at det kan dokumenteres, at du har været syg fx til eksamen. Vi stiler altid imod, at en sygemelding bliver så kort som muligt.

Gigtpiller (fx ibuprofen)

Mange mennesker døjer med langvarige smerter. Desværre har vi ikke rigtig noget medicin, der virker godt mod den slags smerter, og stort set al medicin kan have bivirkninger.

 

Gigtpiller (fx Ibuprofen, Naproxen og Diclofenac) har, selvom de har været brugt meget i mange år, de seneste år vist sig at have nogle ret uheldige bivirkninger, hvis man tager dem i længere tid, dvs. mere end 1-2 uger. Udover mavesår er der øget risiko for at udvikle åreforkalkning, blodpropper og nyresvigt.

 

Af den grund forsøger vi altid at undgå langvarig behandling med gigtpiller.

bottom of page